Telefon: 984 87 293
Kontaktperson: Vidar Bundli

Jeg vil bli kontaktet av aktiviteten

Innebandy

Innebandy er en lagsport som foregår på bart underlag med køller laget av plast eller karbon. Ballen som benyttes er en liten, hul plastball med huller. Banen er 40 x 20 meter og omsluttes av et vant som er 50 cm høyt, med runde hjørner. Begge lag har 5 utespillere og hver sin målvakt uten kølle.

En innebandykamp består vanligvis av tre omganger på 20 min, og en kamp ledes av to dommere. Målvakten bruker keeperhjelm og utespillere under 19 år bruker beskyttelsesbriller. Tøff nærkontakt er ikke tillatt, da utespillerne ikke har på beskyttelsesutstyr. Det er om å gjøre å plassere ballen i motstanderens mål. Et mål kan bare scores med køllen og det er kun målvakten som har lov til å stoppe ballen med hendene. Det laget som scorer flest mål, vinner kampen. Dersom det står uavgjort etter 3 omganger, forlenges spilletiden med 10 minutter. Er det fremdeles uavgjort, avgjøres kampen med straffeslagkonkurranse.